phone_icon 210 97.07.047 mail_icon info@taxikladis.gr map_icon Λεωφόρος Βουλιαγμένης 291, 172.36, Άγιος Δημήτριος

Το μέλλον της Mercedes

29 Δεκεμβρίου 2016
19815merc-Mercedes-Headquartersv

Η μάχη για την πρωτιά στους premium κατασκευαστές εντείνεται και η Mercedes, ετοιμάζει για την επόμενη διετία ένα σχέδιο πλήρους προϊοντικής επίθεσης, με νέα μοντέλα, νέες ονομασίες, αλλά και περισσότερη από κάθε άλλη φορά προηγμένη τεχνολογία, που στόχο έχει φυσικά την πολυπόθητη κορυφή των πωλήσεων.

Η μάχη για την κορυφή στις premium εταιρείες είναι φέτος πιο έντονη από ποτέ! Audi, BMW και Mercedes ερίζουν για το πολυπόθητο στέμμα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι το 2015 η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία στιγμή, μετά και τις πωλήσεις του 12ου μήνα του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα και από τη συμπλήρωση των πρώτων 7 μηνών, η BMW προηγείται με 1.079.563 πωλήσεις παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την Audi με 1.048.450 πωλήσεις και τη Mercedes με 1.048.178 οχήματα. Η μάχη αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο όχι μόνο την πρωτιά του 2015, αλλά και των επόμενων ετών που ακολουθούν.

Και σε ό,τι αφορά στη Mercedes, ετοιμάζεται μια προϊοντική επίθεση για την επόμενη διετία, που θα ενισχύσει τη μάρκα σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες και θα της επιτρέψει να αναρριχηθεί στην κορυφή.

Οι τρεις άξονες της επίθεσης
Η προϊοντική επίθεση που εξαπολύει η Mercedes θα κινηθεί σε τρεις κύριους άξονες: Νέα μοντέλα σε νέες κατηγορίες, νέες ονομασίες, αλλά και περισσότερη από ποτέ τεχνολογία, με έμφαση και στην αυτόνομη οδήγηση.

Στο πρώτο κομμάτι, αναμένουμε να δούμε για πρώτη φορά μια κάμπριο C-Class, ένα μεσαίο κουπέ-crossover (GLC Coupe), αλλά και ύστερα από σχεδόν 45 χρόνια, την επιστροφή της S-Class Cabrio.

Στο πεδίο των ονομασιών, η SLK ανανεώνεται και μετονομάζεται σε «SLC», ενώ και η GL λαμβάνει facelift και αλλάζει την ονομασία της σε «GLE». Μαζί τους έρχονται η νέα Mercedes E-Class (και CLS) και η ανανεωμένη  C-Class με τις πλέον προηγμένες λύσεις αυτόνομης οδήγησης, οι ανανεωμένες S-Class και SL, αλλά και η ξεχωριστή AMG-GT Roadster για να δώσει το κερασάκι της μοναδικότητας στη γκάμα των γερμανών.

Ανανεωμένη C-Class High-tech αναβάθμιση

Στην παραγωγή στα μέσα του 2016

Τι νέο θα φέρει
• High-tech εσωτερικό με ψηφιακό cockpit
• Πολλά συστήματα αυτόνομης οδήγησης

merc-C-Class1

 

Η Mercedes C-Class ετοιμάζεται να περάσει από το… τραπέζι του πλαστικού και ήδη, παρότι το ανανεωμένο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για αυτό.

Σύμφωνα με αυτές, επικεντρωνόμαστε κυρίως στο εσωτερικό, εκεί όπου η Mercedes θα πραγματοποιήσει μια αρκετά εντυπωσιακή αλλαγή, ακολουθώντας την ίδια πρακτική που θα δούμε και στην ανανεωμένη, κορυφαία S-Class.

Αυτή, αφορά στην ύπαρξη ενός πλήρους ψηφιακού πίνακα οργάνων, ο οποίος θα ενοποιηθεί με την κεντρική κονσόλα και την επίσης νέα ψηφιακή οθόνη του συστήματος infotainment, αλλάζοντας το εσωτερικό περιβάλλον και δίνοντας μια άκρως high-tech αύρα.

Το νέο αυτό ψηφιακό cockpit θα είναι επίσης και το κέντρο ελέγχου όλων των νέων εφαρμογών αυτόνομης οδήγησης με τα οποία θα εφοδιαστεί η C-Class, με άξονα το σύστημα «Stop & Go Auto Pilot» της S-Class.

Οι υπόλοιπες αλλαγές
Οι όμορφες, στιλάτες γραμμές του αμαξώματος της νεότερης γενιάς της Mercedes C-Class δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν αισθητά στο ανανεωμένο μοντέλο. Έτσι, όπως μας αποκαλύπτουν και οι κατάσκοποί μας, θα δούμε μια ελαφριά λείανση στις γραμμές της γρίλιας της μάσκας, ένα light φρεσκάρισμα στα φωτιστικά, αλλά και στους προφυλακτήρες.

merc-C-Class2

 

Στο εσωτερικό, αναμένουμε κάποιες μικροαλλαγές σε επενδύσεις και χρωματισμούς, εκτός φυσικά από το νέο ψηφιακό cockpit. Σίγουρες τέλος πρέπει να θεωρούνται κάποιες βελτιώσεις σε όλους τους διαθέσιμους κινητήρες, που στόχο φυσικά θα έχουν να μειώσουν τις απαιτήσεις σε καύσιμο, αλλά και τους εκπεμπόμενους ρύπους όλων των επιλογών βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου, καθώς και στην υβριδική Mercedes C 350 e.

 

Νέα E-Class H επιτομή της τεχνολογίας

Λανσάρισμα μέσα στην επόμενη χρονιά

Τι νέο θα φέρει
• Καινούργια πλατφόρμα από τη C-Class
• Τα πιο προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης σε μοντέλο παραγωγής
• Ελαφρύτερη, αλλά μεγαλύτερη

merc-E-Class1

 

H επόμενη E-Class είναι ένα από τα πιο σημαντικά project της Mercedes, αφού στόχος της εταιρείας είναι μέσω αυτού της του μοντέλου, να εκφράσει όσο το δυνατόν πιο πειστικά το υψηλό της τεχνολογικό υπόβαθρο.

Έτσι, θα έχουμε ένα νέο πάτωμα, που θα της επιτρέψει να ελαφρώσει αλλά και παράλληλα, να αυξήσει περαιτέρω τις διαστάσεις της, θα δούμε ακόμη περισσότερες επιλογές οικολογικών εκδόσεων, ενώ η Mercedes θα προσφέρει σε αυτή την E-Class και τα πλέον εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, με δυνατότητες που θα δούμε για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής (π.χ. νέα γενιά του συστήματος αυτόματου χειρισμού του τιμονιού με χρήση πλέον και μέσα στην πόλη).

Σχεδιαστικά, οι κατάσκοποί μας αποκαλύπτουν ότι η επόμενη E-Class θα έχει περισσότερες καμπύλες και πιο ρευστές γραμμές, με ένα εντελώς νέο πίσω τμήμα που θα παραπέμπει τόσο στην S-Class, όσο και στη μικρότερη C-Class.

Ελαφρύτερη και μεγαλύτερη
Το νέο πάτωμα (MRA) πάνω στο οποίο θα βασιστεί η επόμενη E-Class προέρχεται από τη νέα C-Class αλλά και από την ολοκαίνουργια Mercedes GLC. Χαρακτηριστικό του, αποτελεί το γεγονός ότι μέσω της χρήσης ελαφρών υλικών, θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του συνολικού βάρους του μοντέλου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε κατανάλωση, ρύπους και επιδόσεις.

Την ίδια στιγμή, το νέο πάτωμα αναμένεται να προσφέρει στην επόμενη E-Class και μια ελαφριά αύξηση των διαστάσεών της (λίγο πιο πάνω από τα 4,9 μέτρα σε μήκος), με οφέλη κυρίως στο μεταξόνιο και άρα, στην περαιτέρω αύξηση των χώρων. Βελτιωμένη θα είναι και η ακαμψία, που θα ενισχύσει την ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.

merc-E-Class2

 

Νέα και στους κινητήρες
Η γκάμα των κινητήρων της νέας E-Class θα αποτελείται και πάλι από τις νεότερες εκδόσεις των 1,6 και 1,8 turbo βενζινοκινητήρων της Mercedes, καθώς και τον diesel των 2,2 λίτρων.

Θα υπάρχουν επίσης οι top εκδόσεις AMG, με κορυφαία εκδοχή τον νέο 4λιτρο V8 με διπλά τούρμπο της Mercedes AMG GT με ισχύ πάνω από 500 ίππους.

Παράλληλα, λίγο μετά το λανσάρισμα του μοντέλου μέσα στο 2016, αναμένεται η Mercedes να ενισχύσει την E-Class με ακόμη μικρότερα μηχανικά σύνολα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και εδώ έναν νέο 3κύλινδρο turbo κινητήρα που ετοιμάζεται και για την C-Class.

Ανανεωμένη S-Class Ακόμη πιο top!

Στην παραγωγή στις αρχές του 2017

Τι νέο θα φέρει
• Ένα ακόμη πιο high-tech και πρακτικό εσωτερικό
• Μικροαλλαγές δυναμισμού στην εμφάνιση

Η τωρινή γενιά της Mercedes S-Class δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο πολυτελή, άνετα και τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα της εποχής. Η γερμανική λιμουζίνα λανσαρίστηκε το 2013 και πλέον, το 2016, αναμένουμε να δούμε και την ανανεωμένη εκδοχή της.

merc-S-Class-facelift

 

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αφορούν στο εσωτερικό του μοντέλου και πιο συγκεκριμένα στην ενοποίηση των δύο πολύ μεγάλων οθονών του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment, ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρύ high-tech ψηφιακό πάνελ πάνω στο ταμπλό.

Επίσης, θα αλλάξει και το τιμόνι, το οποίο από τη χαρακτηριστική 2άκτινη σχεδίαση του τωρινού, θα γυρίσει στην πιο πρακτική σχεδίαση των 3 ακτίνων.

Από εκεί και πέρα, με βάση τις πληροφορίες των κατασκόπων μας, η ανανεωμένη εκδοχή της S-Class θα φρεσκαριστεί και στο αμάξωμά της, με πιο στρογγυλεμένη αλλά και πιο δυναμική σχεδίαση του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, αλλά και ραφινάρισμα σε γρίλια και φωτιστικά.

Στο πεδίο των κινητήρων, δεν αναμένονται πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κάποιες μικροεπεμβάσεις στα V6, V8 και V12 μοτέρ του μοντέλου, αλλά και στην υβριδική εκδοχή, με έμφαση πάντα στη βελτίωση της κατανάλωσης και των ρύπων.


Πηγή: autotriti.gr